Pietonul, această specie idioată

Se dă intersecţia asta. Respectiv str. Transilvaniei care vine perpendicular pe Ştefan cel Mare.

Vin de pe Transilvaniei, pe bicicletă, prind roşu, aştept. Cu câteva secunde înainte să se facă verde, din stânga se aude o ambulanţă. Se face verde, toată lumea înaintează puţin şi aşteptăm să treacă ambulanţa.

Ei bine. Când se face verde la semaforul unde eram eu, e verde şi la pietonii care traversează Bulevardul Ştefan cel Mare. Se vede şi în imaginea de pe google maps. Şi ce credeţi, pietonii treceau ca oile, indiferenţi. Doar câţiva s-au oprit. Şi nu e o situaţie izolată, pentru că dacă stau bine să mă gândesc am mai văzut de cel puţin trei ori un comportament similar, de oameni idioţi, care fie traversează indiferenţi când văd o ambulanţă, fie aleargă prin faţa ei, nu cumva să piardă 10 secunde din preţioasa lor viaţă.

Ambulanţa nu numai că a trebuit să încetinească, dar pur şi simplu a oprit ca să treacă idiotus pietonus. Şi am strigat la ei „băi, voi sunteţi idioţi?”, din toţi plămânii. Tineri, bătrâni, oameni în toată firea m-au privit tare miraţi, inconştienţi parcă de prostia ce tocmai au isprăvit.

Da, ambulanţa avea semnalele luminoase şi acustice în funcţiune. Şi atunci stai şi te întrebi, unii pietoni sunt scăpaţi de la nebuni, sau pur şi simplu au impresia că pe trecerea de pietoni sunt stăpâni? Şi nu are rost să mai vorbesc despre cei care se aruncă pe trecere fără să arunce o privire în stânga şi dreapta, pentru că ei au prioritate. Sunt din aceeaşi specie.

2 thoughts on “Pietonul, această specie idioată

  1. Da da…. Locuiesc in Cluj, nu m-am uitat pe Googlemaps sa vad intersectia din articol, dar imi dau seama la ce te referi, am fost si eu martor la situatii similare in Cluj Napoca si te inteleg perfect. Vine ambulanta din spata, ei o aud mai bine ca mine, ca ei sunt sub cerul liber, eu sunt cu geamurile inchise, si nu se uita, nu ii intereseaza!! Nu ii inteleg, ma tot gandesc ce se poate face ca sa le schimbam mentalitatea de turma fara cioban… Cred ca putem incepe cu copiii nostri. 🙂

    1. Cam de acolo se începe, de la educaţia celor mici. Dar sunt prea mulţi idioţi pe lume. Şi asta trebuie să îi învăţăm pe copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *