Fără maşini de şcoală în aglomeraţie

Din ciclul „nu prea avem idei strălucite dar vrem să se vadă că măcar ne străduim”, PSD Oradea vrea să interzică prezenţa în trafic a elevilor şcolilor de şoferi la orele de mare înghesuială.

Şi ideea ar fi bună dacă n-ar fi proastă. Totuşi n-ai cum să te legi de ăia care au luat deja permisul, dar degeaba, ori de ăia care au o durere profundă în dos de regulile de circulaţie şi de ceilalţi şoferi. Pentru că ei se numesc fluidizatori.

Dar dacă tot suntem la idei penibile, zic să începem să formăm doar şoferi de duminică. Pe legheleu. Iar în timpul săptămânii să fie legale doar coloanele oficiale. Să interzicem taximetriştilor – care atunci când semnalizează stânga, nu înseamnă că vor vira neapărat la dreapta, ci uneori pot merge şi înainte – să circule pe timpul zilei. Să oprească oriunde au ei chef pentru că „aşa a cerut clientul” cerem să fie în continuare permis.

Iar pensionarilor să le interzicem plimbările cu tramvaiul la orele când toată lumea e buluc în ele. Sau chiar am putea să interzicem transportul în comun, pentru că de multe ori încurcă traficul la orele aglomerate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *