Nu mai înghiţiţi totul pe nemestecate

Inevitabil aţi auzit încă de mici sfatul să mestecaţi bine înainte de a înghiţi. Că nu-i bine pentru stomac altfel. La fel e şi cu informaţia. Nu strică să o rumegaţi puţin. Să o treceţi prin nişte filtre. Că nu face bine la creier altfel. Sau e de porc atunci când o mai şi distribuiţi aiurea pe interneţi.

Aşa s-a lansat pe la Oradea o bârfă, că e mult spus ştire, cum că prin zonă ar circula bancnote de 10 lei false. Şi nu ştiu dacă ziarele dubioase au preluat informaţia de pe facebook sau invers, dar ideea e că lumea o ia de bună.

Şi dăi cu share şi panică, de parcă nu am avea de nişte ani două tipuri de bancnote de 10 lei, alea din 2005 circulând încă în paralel cu cele din 2008. Şi bancnotele din 2005 nu au nişte pensule in fereastra transparentă, cum au cele din 2008. Dar asta nu înseamnă că sunt false. Calmaţi-vă!

Totuşi nu-i nevoie să mă credeţi pe cuvânt. Dar asta se presupune că ar fi bancnota falsă, iar asta cea veritabilă. Aşa că mai rumegaţi şi voi ştirile alea alarmiste date de fiţuici mai mult sau mai puţin dubioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *