Ridică-ţi capul din pământ, pietonule

Da!, e plin de posesori de covrig idioţi, de tâmpiţi care forţează semafoarele şi care nu au cum să vadă pietonii din cauza ochelarilor de cal. E obligaţia lor să dea prioritate pietonilor, care la rândul lor au dreptul să traverseze pe trecere. Nici nu mai ştiu de câte ori am tot spus asta. Cred că de fiecare dată când am văzut o ştire despre un nene omorât pe trecere. Şi duminică au fost loviţi trei în Oradea.

Doar că în orele alea de educaţie rutieră care nu se fac sau atunci când cineva îţi dă o palmă peste cap când te vede idiot, ar fi trebuit să afli că şi tu ca pieton ar cam trebui să te asiguri. Pentru că fizică.

Iar ştirea de mai jos mi-a sărit în ochi doar pentru că în descriere am citit: „Șoferi, ATENȚIE la pietoni!!!” Eu aş fi scris cu litere mari, să vadă tot orbul: „PIETONI, ATENŢIE LA ŞOFERI!!!”. Dar asta e doar opinia mea. Voi aveţi prioritate aşa că aruncaţi-vă în continuare pe treceri direct din boscheţi şi muriţi liniştiţi cu prioritatea în mână.

Șoferi, ATENȚIE la pietoni!!!Un pieton accidentat mortal și alți doi răniți, pe trecerile de pietoni –> http://ow.ly/YAZsd

Posted by Bihor Online – Bihon RO on Monday, February 22, 2016

One thought on “Ridică-ţi capul din pământ, pietonule

  1. in afara de dreptul de a trece, pietonii au si obligatia sa se asigure.
    si mai au obligatia sa treaca daca prin trecerea lor nu cauzeaza pericole pentru ei si pentru alti participanti la trafic. cum ar fi daca masina are 50 km/h si e la doi metri de trecere iar pietonul se arunca sa treaca pentru ca are dreptul.
    art. 72 din OUG 195/2002 alin. 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *